fbpx

Акумулатор Topla AGM Stop & Go 105Ah

  • Капацитет: 105Ah
  • Стартна моќ: 950 А (EN)
  • Димензии: / mm
  • Тежина: / кг
  • Поларитет: Десен
  • Гаранција: 36м

13,600.00 ден

Compare

Description

Topla Top AGM START & GO батериите се регулирани со вентил и оловна кисекина, наменети за возила со поголемо ниво на START & STOP функцијата со обновување на енергијата од прекин. VRLA AGM батеријата е подобрена батерија со оловна киселина до о своите максимални перформанси. Ќелиите на батеријата се затвораат со вентил за ослободување од притисок и електролитот е имобилизиран во апсорбирана стаглена подлога AGМ.

Подобрување на перформансите во:
– Многу мала потрошувачка на вода поради внатрешната рекомбинација на кислород
– Спречување на пролевање на активниот материјал повеќе од три пати како и многу други циклични можности и може да издржи поголемо празнење
– Зголемена стартна моќност поради зголемената искористеност на волуменот на ќелиите од 30%
– Зголемено прифаќање на полнежот за опоравување на батеријата во текот на возењето.
– Нема стратисфакција на киселината како во потопените ќелии
– Најмало прозиводство на штетни гасови
– Отпорност на вибрации
– Нема истурање на киселина при незгода.

Reviews (0)

0.0
0
0
0
0
0

Be the first to review “Акумулатор Topla AGM Stop & Go 105Ah”

There are no reviews yet.