fbpx

Тракциски акумулатор TAB Motion GEL

TAB Motion Gel е VRLA (Valve Regulated Lead Acid) акумулатори кои се составени од Ca мрежни плочи во специјална легура со гел електролит. Обвивката е направена од армиран ПП материјал. Сето ова прави акумулаторите да бидат сигурни, без потреба за одржување во целиот работен век.

  • 75Ah (C100)
  • 60Ah(C20)

Description

Тракциските / влечни батерии со голема снага произведени со тубуларни позитивни плочи (PzS). Се користат за подигање и ракување со материјали, електрични возила, електрични работни платформи за монтажа, во возила со еднонасочни мотори и рударски локомотиви.

За фармацевската и прехрамбената индустрија препорачуваме батерии со згуснат електролит „ГЕЛ“. Најново се LION батериите кои се користат на најсовремените виљушкари и влечни возила опремени со BMS систем.

Со своите врвни карактеристики и голем број на циклуси и голем почетен капацитет овие батерии имаат повеќе врсти, вклучувајќи ги оние со посебни незапаливи поклопци на кутијата, за дизел локомотиви и осветлуање на железничките вагони.

Изведбата може да биде со поеднични келии по 2V како и во 6V и 12V во моноблок. Во склад со потребите на купувачот се опремуваат и со Aquamatik и Airmatik системи за вентрално дополнување и мешање на електролитот.

Reviews (0)

0.0
0
0
0
0
0

Be the first to review “Тракциски акумулатор TAB Motion GEL”

There are no reviews yet.